Alternativt hold nede CTRL og trykk + eller -, CMD og + eller - ved bruk av Mac.

100%

Modus med høy kontrast er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Tre år med trygge legemidler i Europa


Denne artikkelen var publisert februar 9, 2022 kl 8:56 am

I 2019 ble nye sikkerhetstiltak innført i Europa. Med unike koder og forsegling er hver eneste reseptbelagte legemiddelpakning sporbar helt ut til pasient. Slik sikrer vi trygge legemidler i Norge og i Europa.

9. februar 2019 ble de nye sikkerhetstiltakene innført i alle EU- og EØS-land. Apoteker, legemiddelprodusenter, grossister, sykehus og legemiddelverkene i 29 land er med i ordningen, som har 150 000 brukere og forvalter ti milliarder pakninger årlig på europeisk basis. I Norge blir omtrent 60 millioner pakninger skannet og kontrollert årlig.

I fjor høst ble ni millioner piller beslaglagt etter avsløring av kriminelt nettverk i Ungarn. Fem personer ble pågrepet etter avsløringen av det kriminelle nettverket i Ungarn som også har solgt falske legemidler i Norge. Dette viser behovet for en sikker forsyningskjede av legemidler i Europa, og at det også her er et marked for kriminelt salg av falske legemidler.

Andreas Walter, daglig leder for EMVO, trekker frem noen av de største prestasjonene til systemet så langt i en pressemelding fra EMVO.

– EMVS er et utfordrende prosjekt. Det er et komplekst landskap og det er mange parter involvert. Likevel har det blitt tydelig at det å jobbe sammen mot det samme målet ikke bare er gjennomførbart, men har vist seg å være vellykket. EMVO fortsetter å støtte EMVS-fellesskapet ved å styrke nøkkelprioriteringene og oppmuntre til gjensidig samarbeid og engasjement for alle brukere, sier Walter.

– Innenfor EMVO er vi dedikert til å oppnå det delte oppdraget – pasientsikkerhet. I 2022 vil EMVO fokusere på operasjonell fortreffelighet, varslingsstyring og støtte til full overholdelse av lovverket. Disse prioriteringene demonstreres i våre kjerneprosjekter – for eksempel implementeringen av AMS (Alert Management System) for å støtte MAHs (Marketing Authorization Holders) og EMVS-sluttbrukere i å maksimere effektiviteten av varslingshåndtering, sier Walter til EMVO.

Systemet knytter sammen flere aktører og land, og det utfører 30 millioner transaksjoner daglig. Se flere nøkkeltall under:

Denne artikkelen er relevant for:

Generell informasjon
Nyheter og oppdateringer

Andre nyheter og oppdateringer