Alternativt hold nede CTRL og trykk + eller -, CMD og + eller - ved bruk av Mac.

100%

Modus med høy kontrast er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Verifikasjonssystemet sørger for trygge allergimedisiner


Denne artikkelen var publisert april 22, 2024 kl 12:08 pm

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Pollensesongen er i gang, og mange av oss begynner nå å forebygge ulike pollenplager. Visste du at alle medisiner blir verifisert før du får dem så de er ekte og trygge å bruke?

I Norge er godt over en million mennesker rammet av pollenallergi. Noen har lettere plager, andre er hardere rammet. Felles for de fleste med pollenallergi er at de vil oppleve pollenplager som tett eller rennende nese, kløende øyne, trøtthet osv., og må ta turen innom et apotek for å få ny forsyning med forebyggende og lindrende medisiner.

Dessverre finnes det illegale aktører i både Europa og resten av verden, som ønsker å tjene penger på vårt behov for legemidler, og falske legemidler er et økende problem på verdensbasis. Men i norske apotek kan du være trygg på at de legemidlene du henter ut er ekte, og trygge å bruke.

Forfalskerne blir stadig dyktigere både på å etterligne ekte legemidler og finne veier inn i forsyningskjeden. Derfor ble verifikasjonssystemet innført i 2019 i EU og EØS, og kobler norske apotek sammen med alle legale legemiddelprodusenter, grossister og andre apotek i resten av EU og EØS.

Nomvec AS, som har ansvaret for drift av det norske systemet, sikrer at det hvert år verifiseres og sjekkes ut over 65 millioner pakninger i norske apotek. Du kan føle deg trygg på at medisinene dine er ekte, ikke er tuklet med på veien mellom produsent og apotek, og at de ikke har gått ut på dato.

Denne artikkelen er relevant for:

Nyheter og oppdateringer

Andre nyheter og oppdateringer